Skulptören – Första året

Försommaren 2020 inledde jag vad som kom att bli ett prövoår inom skulptering med inriktning på gips. Inbjuden av skulptör Carl-Gustaf Ekberg till hans ateljé i Näsby Park fick jag möjlighet att pröva på denna konst.

Hans Welin föreslog att vi skulle dokumentera arbetet och han gjorde ett antal videoinspelningar från de olika arbeten som genomfördes. Inalles tre figurer i småformat (ca 22 cm) som alla blev gjutna i brons. Det uppföljande arbetet gick ut på att göra samma figurer i mellanstort format ca 65 cm. De är ännu inte gjutna utan står fortfarande i det vita gipset.

Dokumentären (20 min) fick titeln Skulptören vilket kan anses förmätet. Men man kan kalla sig författare efter två utgivna böcker så här finns lite marginal med tre bronsgjutningar.

Förutom Hans Welin har även Christel Elsayah gjort en intervju som finns med och jag har spelat in ett antal selfies och naturbilder som ger bakgrund till olika steg i processen.

Musiken är främst från min egen fatabur, Ohma och Främmande land från filmen Bella & Real. Arbetet med Skyddsängeln ackompanjeras av sonen Kim på gitarr med Cohens Halleluja.

Det finns också tankar om en fortsättning.

Börje Peratt

Översatt till engelska och på väg ut till festivaler https://vimeo.com/582592862

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s