”E de nån där?!” – Carl Gustaf Ekberg i sin ateljé

I ca tre månader har jag nu arbetat med skulptur under vägledning av Carl Gustaf Ekberg i hans ateljé i Näsby park.
Det är Täbys äldsta profana byggnad som under 1800-talet omvandlades till stall.
Spiltorna är kvar och Carl Gustafs heter Sola. Själv sitter jag i en spilta där Prins stått.

För några dagar sedan hördes barnröster som ropade ”E de nån där?!” Detta upprepades under en ganska lång tid och Carl Gustaf som satt med hörlurar på uppmärksammade det inte så jag gick ut på baksidan där det stod tre yngre tjejer. De berättade att de var rädda för huset och trodde att CGs bakhuvud var ett spöke. När de fick höra om hans verksamhet verkade de lugnade av att det inte var ett spökhus. CG lämnade ateljén lite före mig och senare på väg hem stötte jag på två kvinnor som undrade vad för slags verksamhet som pågick i huset. De menade att huset borde göras om till visningslokal och jag nämnde att en sådan tanke redan fanns.

CG och jag har under dessa månader inlett varje morgon med samtal i ämnen mellan himmel och jord. De många berättelserna skulle kunna fylla en bok. Jo vi har båda varit med om ett och annat. Jag har också på Humanism & Kunskap publicerat ett antal artiklar från CG om kost med inriktning på uppbyggande av hälsa och immunförsvar såsom Impulser från Alf Spångbergs bok “Frisk med fasta” och Stärk ditt immunförsvar.

Denna torsdag den 6 aug hade CG bjudit in två intressanta personligheter och samtalet som spann över händelser från hela världen var så inspirerande att jag gick hem ”hög” av de nya insikter och impulser som samtalen gav. Det finns en stark känsla tror jag hos alla för att dessa samtal ska fortgå.

Jag kämpar nu med den tredje skulpturen ”La Gazella” inte helt lätta att få till hållbara lemmar och horn.

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s